Σάββατο 29 Μαΐου 2010



Το πρωτο geocaching-event στη Θρακη ηδη ανακοινωθηκε.
Μια πρωτοβουλια του συμπαικτη gregoryGR,η πρωτη συναντηση παικτων και ολων οσων ενδιαφερονται για το παιχνιδι θα γινει στις 11 Ιουνιου στην Κομοτηνη.
-----------------------------------------------------------------------------
Η πρώτη συνάντηση θα είναι αφιερωμένη στους νέους παίκτες.

Η συνάντηση θα έχει ενημερωτικό χαρακτήρα και θα απευθύνεται στους ανθρώπους που ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για το παιχνίδι του Geocaching και να ξεκινήσουν και παίζουν και οι ίδιοι.

Σε μια ατμόσφαιρα φιλικής συζήτησης θα παρουσιαστούν θέματα:

1) Geocaching – άθλημα, παιχνίδι, hobby και τρόπος ψυχαγωγίας.
Τι είναι το Geocaching, σύντομο ιστορικό του παιχνιδιού, πως παίζεται, βασικές αρχές και κανόνες, διαφορετικές εκδοχές του παιχνιδιού, τι αποκομίζουμε παίζοντας, επιμορφωτικές, αθλητικές, περιβαλλοντικές και άλλες προεκτάσεις του παιχνιδιού.

2) Geocaching στον Κόσμο και στην Ελλάδα
Η έκταση του παιχνιδιού σήμερα παγκοσμίως και ειδικότερα στην Ελλάδα. Πως αναζητάμε κρύπτες σε μια περιοχή. Η ελληνική κοινότητα του παιχνιδιού, κατάσταση στην Ελλάδα και ειδικότερα στη Θράκη. Χρήσιμες διευθύνσεις για περισσότερες πληροφορίες.

3) Geocaching.com – επίσημο site του παιχνιδιού
Παρουσίαση του site www.geocaching.com και πως το χρησιμοποιούμε.

4) Συσκευή GPS – το μόνο απαραίτητο εργαλείο
Τι είναι η συσκευή GPS, πως λειτουργεί, αγορά των συσκευών GPS, πώς να επιλέξουμε μια συσκευή, πως χρησιμοποιούμε το GPS στο παιχνίδι.

5) Βρίσκουμε την πρώτη μας κρύπτη!
Πως αναζητάμε μια κρύπτη στον χάρτη του site, πως διαβάζουμε και αποκωδικοποιούμε τις πληροφορίες για την κρύπτη, πως κάνουμε ανεύρεση κρύπτης έξω, τι κάνουμε κατά την ανεύρεση της κρύπτης, πως καταχωρούμε την ανεύρεση στο site του παιχνιδιού. Ακολουθεί ομαδική αναζήτηση μιας πραγματικής κρύπτης (μέσα στην πόλη της Κομοτηνής) ώστε να δούμε στην πράξη όλα όσα μάθαμε και να νιώσουμε το πνεύμα του παιχνιδιού.

====================================

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή στις 11 Ιουνίου (Παρασκευή), στις 19:00 στο χώρο της καφετέριας του θερινού θεάτρου στο παρκάκι της Περιφέρειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: